Posters van Vissevasse

Vissevasse is een ontwerpstudio in Kopenhagen met een grote liefde voor grafische producten. De oprichters Dorthe Mathiesen en Karsten Noel Poulsen zijn in 2013 begonnen met het maken van pastelkleurige dromerige posters. Volgens het woordenboek betekent Vissevasse ‘onzin, nonsens of gekkigheid’, maar zelf zien Dorthe en Karsten het liever als ‘maak je geen zorgen, het komt allemaal goed’. Want dat doet het altijd.

Dorthe en Karsten hebben een zwak voor iconische gebouwen, plaatsen en objecten, en tegelijk worden ze geïnspireerd door van alles; van een eenvoudig liedje tot diepe gevoelens. Met hier en daar een snufje poëzie, nostalgie en stof tot nadenken. Bij elke poster hoort een klein verhaal.

Vissevasse heeft inmiddels ook internationale samenwerkingen met getalenteerde fotografen zoals de Australische Vee Speers. Toen Vissevasse vroeg of ik interesse had om een aantal posters en kaarten uit te zoeken om de samenwerking met Vee Speers te promoten was ik dan ook dolenthousiast. Want wat zijn het bijzondere en kunstzinnige afbeeldingen! Vissevasse typeert de beelden zelf als poëtisch en verontrustend, maar ook mysterieus, tijdloos, en intens. Hier kan ik me alleen maar bij aansluiten, de foto’s zijn echte eyecatchers in mijn interieur.

De linker poster genaamd The girl with the crows, komt uit de fotoserie ‘Thirteen’ waarin Vee Speers de transformatie van meisje naar jonge vrouw heeft vastgelegd. Ze nam daarvoor foto's van haar jongste dochter toen die dertien jaar oud was. De foto's hebben een prachtige symboliek, hebben iets mysterieus en ook iets romantisch. De zachte kleuren passen erg mooi in een Scandinavisch getinte woon- of slaapkamer.

De andere poster met de naam The girl with the pigs nose komt uit de serie ‘The Birthday Party’. Vee Speers nam portretfoto’s van kinderen op een denkbeeldig verjaardagsfeestje. De poëtische beelden zijn geschoten op ooghoogte, zodat de kijker wordt meegetrokken in de wereld van de kinderen; een wereld die tegenstrijdige gevoelens tussen fantasie en werkelijkheid oproept.

Ik heb de posters ontvangen in het formaat 50 x 70 cm (€53,00) en heb deze ingelijst in de RIBBA wissellijst van Ikea (€14,95).

Naast de posters ontving ik ook een viertal grote kaarten (15 x 20 cm) met de foto’s van Vee Speers. Het leuke aan deze kaarten is dat ze heel stevig zijn waardoor je ze kunt ophangen zonder fotolijst en bovendien is de prijs een stuk aantrekkelijker. Voor slechts €7 heb je een foto van een bekende fotograaf in je huis hangen.

De Craspedia is een poster uit de Botanica-serie van Vee Speers. De Botanica-serie creëert een moment van rust in een complexe wereld op volle snelheid. Elke bloem trekt je als kijker naar binnen in een wereld met een eigen ritme; het ritme van gestaag groeien en bloeien. Om de persoonlijkheid van de craspedia te laten zien, heeft Vee Speers de bloem gefotografeerd zoals zij een persoon zou portretteren. De foto’s uit deze serie zijn buiten genomen, in het zachte ochtendlicht.

De drie kaarten die ik met washitape heb opgehangen zijn The girl with the bird perched on her hand uit de serie ‘The birthday party’ en The girl with butterflies & The girl with wings uit de serie ‘Thirteen’.

Wat vinden jullie van de posters en kaarten? Mocht je benieuwd zijn naar alle posters uit de Vee Speers collectie of naar alle andere posters van Vissevasse, neem dan een kijkje op www.vissevasse.com of volg @vissevasse op Instagram.

Terug naar het overzicht

Reacties:

Er zijn nog geen reacties achtergelaten. Ben jij de eerste?

Plaats een reactie:

* Emailadres wordt niet getoond. Wil je een eigen afbeelding bij je reactie, meld je aan bij Gravatar.