Vensterbank

Alweer een tijd geleden kreeg ik van een volger op Instagram de vraag of ik wat tips had voor het decoreren van een vensterbank. Lotti kreeg het namelijk niet voor elkaar om haar vensterbank zo te stylen dat het naar haar zin was en dat het past bij haar inrichting. Omdat ik verwacht dat meer mensen hier moeite mee hebben, hierbij een artikel vol inspiratie en tips.

Zoals je ziet op bovenstaande foto's heeft Lotti een brede vensterbank waar veel ruimte is om wat neer te zetten. Doordat ze geen raambekleding heeft die overdag voor minder inkijk zorgt, is het fijn om hier met je decoratie op te letten.

Gebruik van bloemen en planten is een natuurlijke manier om inkijk tegen te gaan. Je kunt kiezen voor verse bloemen in vazen, maar ook met gedroogde bloemen of planten (zoals berenklauw) bereik je dit effect. Als je een brede vensterbank hebt, kan een plant in een pot ook prima. Zorg voor balans door de kleur van de potten op elkaar af te stemmen.
Door het gebruik van glas houd je een open gevoel, omdat glas geen licht tegenhoudt. Het voordeel is ook dat het er van beide kanten (zowel van binnen als van buiten) hetzelfde uitziet. Als je woonaccessoires met kleur gebruikt, zorg er dan voor dat deze kleuren op elkaar afgestemd zijn. Alle decoratie in dezelfde kleur kan prachtig zijn, maar gebruik dan wel verschillende materialen en formaten om het spannend te houden.

Geïnspireerd geraakt om je vensterbank te restylen? Ik zocht leuke (budget)items uit waarmee je je vensterbank kunt decoreren. Klik op de afbeelding om naar de bijbehorende website of webshop te gaan.

Fotolijst floating frame
Jysk - €4,99

Decoratieve box
Jysk - €9,99


Lantaarn
Jysk - €3,00

Theelichthouder
Xenos - €2,49


Lantaarn
Leenbakker - €9,00

Grote vaas
Kwantum - €39,00


Stolp
Action - €2,99

Sierpot wit
Ikea - vanaf €1,29


Hebben jullie nog goede tips om je vensterbank te decoreren? Laat ze vooral achter in de reacties!

Terug naar het overzicht

Reacties:

@budgethome

Ja, te druk is nooit mooi. Ik heb zelf hele smalle vensterbanken, dus kan er niks opzetten. Wel jammer, want het staat zo leuk!

Plaats een reactie:

* Emailadres wordt niet getoond. Wil je een eigen afbeelding bij je reactie, meld je aan bij Gravatar.