Sparks Hostel Rotterdam

Ik houd van Rotterdam. Als we een weekendje weggaan, heeft deze stad altijd mijn voorkeur. Ik houd van het industriële gevoel, de haven, de bruggen, de markthal en ik vind Rotterdam geweldig om te shoppen. Ik ben niet de enige, want de Maasstad werd vorig jaar door de Lonely Planet bekroond met een plek 5 in de top tien van 'topsteden' ter wereld. En het bleef niet alleen bij dat lijstje. Het aantal toeristen dat een bezoek brengt aan de populaire havenstad groeit met de dag.

Toen ik de mogelijkheid had om een nachtje in Rotterdam te slapen in een prachtig nieuw hostel, greep ik gelijk mijn kans. Per 1 augustus is namelijk Sparks Hostel geopend. Vlakbij het centraal station, in een statig vooroorlogs pand aan de Westersingel, is dit de ideale verblijfplek voor backpacker of budgetreiziger.

Sparks Hostel heeft een luxueuze, maar vooral warme uitstraling. In de lounge zijn verschillende zithoeken, maar ook een lange houten tafel waar gezamenlijk kan worden gegeten. De lounge is het hart van het hostel met een open keuken waar de gasten zelf hun maaltijd kunnen bereiden.

Sparks Hostel biedt plek aan 130 gasten en heeft zowel hotelkamers als slaapruimtes met stapelbedden. Het hostel heeft geen stapelbedden die heen en weer wiebelen zodra de bovenbuurman zich omdraait, maar stevige stalen stapelbedden die speciaal op maat zijn gemaakt en van vele gemakken zijn voorzien. Zo is er opbergruimte, kunnen de bedden met houten panelen worden afgesloten voor extra privacy en zijn er stopcontacten om laptops en smartphones op te laden.

Wij sliepen met z’n tweeën in een vierpersoonskamer (kamer 3.01) waarin twee stapelbedden stonden. Het zijn grote bedden, waarbij vooral de breedte me opviel. We hadden een eigen badkamer, met twee douches, een toilet en wastafel. Hoe heerlijk dat alles nieuw, mooi en schoon is. En we hadden geluk, want de kamer had zelfs een eigen dakterras!

De kamer waarin wij sliepen is te boeken vanaf €120. Bij privékamers zit er altijd ontbijt bij de prijs inbegrepen. Slaap je met z’n vieren op de kamer, dan betaal je dus slechts €30 per persoon inclusief ontbijt. Deze kamer lijkt me vooral heel geschikt voor een weekendje weg met vrienden. Ik ben zeker van plan om een keer met drie vriendinnen terug te gaan naar Sparks Hostel en ook mijn vriend heeft het al als optie genoemd bij zijn vrienden. Bovendien kan het nog goedkoper, want een bed in Sparks Hostel is al te boeken vanaf €23,50 (12-persoonskamer).

Terug naar het overzicht

Reacties:

Er zijn nog geen reacties achtergelaten. Ben jij de eerste?

Plaats een reactie:

* Emailadres wordt niet getoond. Wil je een eigen afbeelding bij je reactie, meld je aan bij Gravatar.