Posters sterrenbeelden

Zo, dat is lang geleden. Ik had al een hele tijd geen nieuw blogartikel geschreven, maar het is eindelijk weer zo ver hoor! Ik wil jullie namelijk de setjes liquid watercolor laten zien die nu in de Action-winkels liggen.

Action verkoopt twee verschillende setjes van deze liquid watercolor. Er is een set met blauw/groene kleuren en een set met geel/roze/rode kleuren. Een set met 5 potjes met 30 ml kost €1,99. Met deze liquid watercolor kun je bijvoorbeeld mooie posters voor in je interieur maken. Het leuke van zelf posters maken, is dat je ze kunt personaliseren, waardoor het een echte eye-catcher wordt. Ook zijn zelfgemaakte posters heel leuk om cadeau te geven!

Ik wilde posters ontwerpen die voor jullie makkelijk na te maken zijn, maar wel een groots resultaat geven. Ik koos voor sterrenbeelden omdat galaxy nog steeds helemaal hip is en een sterrenbeeld geeft naar mijn idee dat persoonlijke tintje in je interieur. Ik heb templates gemaakt die je kunt gebruiken om de posters gemakkelijk na te maken. Hieronder zie je twaalf printables die je dus gratis kunt printen en gebruiken. Klik op de afbeelding om de download te starten.

Hoe gebruik je zo’n template? Ik zette er zelf met een mooi lettertype onze namen en geboortedata onder. Ik printte de template uit en kleurde met een (vrij zacht, 2B) potlood de achterkant in. Daarna legde ik de template op mijn aquarelblok en trok ik de lijnen van de template over. Doordat de achterkant gekleurd is, drukt dit door op het aquarelpapier. Op zo’n manier maak je eigenlijk je eigen carbonpapier. Leuke tip hè? Ideaal als je, net als ik, geen superster bent in handlettering. De potloodlijnen heb ik daarna overgetrokken met een zwarte stift.

Toen ik de lijnen had, ging ik aan de slag met de liquid watercolor. Zorg ervoor dat je wat plastic op tafel legt, want de liquid watercolor is sterk geconcentreerd. Ik bracht één kleur aan in verschillende lagen, ik vind het het mooiste resultaat geven als je het mengt met water. Ik kocht bij Action ook nog waterverfpennen (€0,89) die je kunt vullen met water en hierbij kunt gebruiken, maar gewoon met een penseel werkt ook! Je kunt ook eerst wat water aanbrengen op je papier en vervolgens daar een drupje kleur aan toevoegen. Je kunt kleuren ook mixen en in elkaar over laten lopen... Alles is mogelijk! Probeer vooral uit wat jij het mooist vindt.

Nadat de liquid watercolor helemaal droog was, heb ik de sterren en lijnen overgetrokken met een stift. Ik koos voor een gouden stift (3 stuks voor €0,99 bij Action), want dit geeft de poster net even iets extra’s.

Ik heb voor ons alle drie een poster gemaakt en deze heb ik een mooi plekje in ons interieur gegeven. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Mocht je ook zo’n mooie poster gaan maken, laat je het me dan weten via Instagram of Facebook? Dat zou ik erg leuk vinden! De liquid watercolor is trouwens ook leuk om een wenskaart mee te maken. Ik maakte deze eenvoudige kaartjes om mijn vriendinnen te feliciteren met hun pasgeboren kindjes. Zo’n regenboog blijft ook mooi, toch?

Terug naar het overzicht

Reacties:

Manouk - Klushuis63

Super leuk! Had de verf al wel zien liggen, mss maar eens een keertje testen!

Livvinn.com

Wat een super leuk idee! Ikzelf ben ook erg creatief en zal je tips meenemen. Inderdaad heel leuk om zelf te maken en om uit te proberen!

Hilde

Super leuk! Ik heb de stap heel vaak gelezen maar helaas snap ik het nog steeds niet. Waarom kleur je de achterkant van het template in? Hoe wordt het dan carbonpapier?

Nicki

Gaaf! Ik zit klaar om te starten. Maar help me eens; waar vind ik dat lettertype?

@budgethome

De lettertypes die ik heb gebruikt zijn 'SUBSCRIBER' en 'JOHN BULGARRY'. Deze lettertypes zijn gratis te downloaden op dafont.com

@budgethome

Ik kleur de achterkant van het template in met grijs potlood, daarna trek ik de letters aan de voorkant over. Doordat de achterkant is ingekleurd, drukt dit door op het papier wat eronder ligt. Je moet het maar eens proberen, werkt heel erg goed!

Plaats een reactie:

* Emailadres wordt niet getoond. Wil je een eigen afbeelding bij je reactie, meld je aan bij Gravatar.