Misceaup

Via #vintage op Instagram stuitte ik op de leuke pagina van Misceaup, waarop dagelijks foto’s geplaatst worden van vintage items die te koop zijn via www.misceaup.nl. Omdat ik gelijk enthousiast werd van de items die zij verkopen, zocht ik contact met Colinda en Remco, de eigenaren van deze webshop. Zij vertelden mij alle ins en outs over de webshop, hun visie en natuurlijk ook over zichzelf. Lezen jullie mee?

Colinda en Remco

Colinda van der Putten (Oss, 1987) kreeg het ondernemen met de spreekwoordelijke paplepel ingegoten, opgegroeid als jongste van drie kinderen in een rasecht Brabants ondernemersgezin weet ze al van jongs af aan dat een 9 tot 5 mentaliteit geen succesvol recept is voor het starten van je eigen zaak. Er altijd zijn voor je klanten, net dat beetje verder gaan dan de ander, het zetten van dat ene extra stapje, dat maakt vaak het verschil in de totaalbeleving die de klant ervaart. Met een afgeronde HBO opleiding en een diploma Mediastyling van de bekende Amsterdamse Academie Artemis op zak heeft ze bewezen haar mannetje te staan in de wereld van trendwatching, styling en pitching van een veelvoud aan projecten en campagnes. Haar ‘anders denken’, typerend voor creatieve geesten, komt goed van pas bij het creëren, visualiseren en realiseren van datgene wat ze met Misceaup voor ogen hebben; vintage bereikbaar maken voor iedereen, en middels de vondsten jou inspireren iets schitterends van je interieur te maken.

Remco van Eck (Veghel, 1986) ronde een ICT opleiding af met als specialisatie systeem en netwerkbeheer. Direct na het behalen van het diploma verruilde hij echter de IT wereld voor de uitdagende creatieve sector. In die sector, waar internet een enorme marktverschuiving teweeg heeft gebracht en waar deadlines heilig zijn, is hij meer dan bekend geworden met de logistieke en operationele zaken die bij een webshop komen kijken. Met de aanschaf van een oude bromfiets op zijn vijftiende betrad Remco de vintage wereld. Dat dit niet ongemerkt bleef bleek wel toen hij het initiatief nam om een speciale verenging voor deze, tot dan toe wat ondergeschoven stroming, in de klassieker wereld op te richten. Binnen enkele jaren groeide de verenging tot de grootste in zijn soort binnen Europa en werd toonaangevend in het organiseren van events zoals beurzen en shows. Binnen 15 jaar veranderde de oldtimer bromfiets stroming van een zijtak tot een volwaardige en erg actieve stroming binnen de klassiekerwereld in zowel binnen- en buitenland . Er werden door Remco met enige regelmaat oude bromfietsen opgehaald, of verhandeld. Vaak bood de eigenaar van deze voertuigen ook andere ‘vintage’ items aan en als er dan nog ruimte in de wagen was ging ook dat mee naar huis. Zo ontstond gaande weg een groeiende belangstelling voor alle andere schatten zonder wielen. De tijd is nu gekomen om ook binnen deze stroming een frisse wind te laten waaien.

Misceaup garandeert geen miskoop

Iedere tweedehands liefhebber kent het wel, je ziet een item online of in de kringloopwinkel en bent op slag verliefd, je ziet het al helemaal voor je hoe mooi het zal staan in je interieur. Maar eenmaal thuis blijkt die gave oude stoel of die mooie retrolamp het toch net niet te zijn of niet in het interieur te passen zoals jij het voor ogen had… Een feitelijke miskoop! Zo begon het ook bij Colinda en Remco. Liefde maakt blind is een gezegde dat zij in de praktijk mochten ervaren en wat doe je dan? Je kijkt je aankoop nog een keer goed aan en weet zeker dat er elders op het internet vast en zeker nog een liefhebber is voor dat stoere kastje, die hippe lamp of mooie weegschaal, iemand die de ‘miskoop’ wel als waardevolle schat of pareltje zal zien. Colinda en Remco garanderen dat de vondst voor jou zeer zeker geen miskoop zal zijn. Zo ontstond de naam van het bedrijf, Misceaup.

Vintage made affordable

Spullen met een verleden, alledaagse gebruiksvoorwerpen, speelgoed, (woon)accessoires of meubels, uit de jaren 50, 60 of 70. Allen hebben ze gemeen dat ze een verhaal met zich meenemen. De één getekend door de tand des tijd, de ander juist in nieuwstaat verkerend, maar allemaal dapper standhoudend in het hedendaagse hectische leven. Als liefhebber van deze vintagetrend heb je vast en zeker al vele webshops en verkoopsites bekeken. Uit eigen ervaring weten Colinda en Remco als geen ander dat het enthousiasme vaak flink wordt getemperd bij het horen van de prijzen. De term 'vintage’ lijkt soms wel een toverwoord, de oude kast van bij oma op zolder is met deze stempel plots twee keer zoveel waard, en omdat de vele aanbieders online de term te pas en te onpas gebruiken voor alles wat maar oud is zie je door de bomen al snel het bos niet meer. Dat moet anders kunnen dachten Colinda en Remco. Met een voorliefde voor unieke producten, een scherp oog voor detail en een flinke dosis lef, gecombineerd met oprechte interesse en respect in de mens en het verhaal achter het product, gingen zij het avontuur aan om van Misceaup een unieke webshop te maken. Veelal zijn de vintagevondsten rechtstreeks afkomstig van de bron, waardoor ze direct en uit eerste hand het verhaal achter de spullen door kunnen geven. Zonder tussenhandel en met behulp van een breed netwerk.

Favorieten van @budgethome

Ik zocht op www.misceaup.nl mijn favorieten bij elkaar, om ze hier met jullie te delen. Als je op de foto klikt kom je gelijk op de juiste plaats in de webshop uit. Wat is jullie favoriete item?

Camera Agfa Clack - €5

Wereldbol Technodidattica - €12,50

Typmachine Smith-Corona C600 - €15

Retro koperkleurige wekker - €8,50

Industriële metalen hanglamp - €15

Off white skai lederen naaipoefje - €22,50

Treasure hunters

Het is de combinatie van een gevoel hebben voor wat komen gaat, creatieve geesten en een scherp oog voor detail en inkoop die er voor zorgen dat Misceaup klaar is om ook de vintagewereld te veranderen en te laten weten dat de deuren van de schatkamer voor iedereen wagenwijd openstaan. Colinda en Remco nodigen jullie dan ook van harte uit om een kijkje te komen nemen in hun webshop. They hunt, you gather!

Terug naar het overzicht

Reacties:

Er zijn nog geen reacties achtergelaten. Ben jij de eerste?

Plaats een reactie:

* Emailadres wordt niet getoond. Wil je een eigen afbeelding bij je reactie, meld je aan bij Gravatar.