#ikeacatalogus

Waarschijnlijk is het je niet ontgaan, afgelopen week is de IKEA catalogus 2017 gelanceerd. De IKEA catalogus valt tussen 16 en 27 augustus bij 6,2 miljoen Nederlandse huishoudens op de mat.

De catalogus draait dit jaar om het leven in en rondom de keuken. Naast keukens, kookgerei en alles voor een heerlijk diner, speelt ook het eten zelf een centrale rol. Daarom werd de IKEA Catalogus 2017 gepresenteerd op de plek waar de voedselketen letterlijk begint; midden in het maisveld.

Tijdens de lancering heb ik mogen proeven van de heerlijke - biologische en vegetarische - gerechten die in de vernieuwde IKEA restaurants geserveerd gaan worden.

Natuurlijk was er tijdens de lancering van de nieuwe IKEA catalogus ook veel aandacht voor nieuwe producten. Van designkeukens met karakter tot de funky SÄLLSKAP collectie. Daarnaast zet IKEA de koers van afgelopen jaar voort met de lancering van heel veel nieuwe designcollecties.

Tijdens de lancering van de nieuwe IKEA catalogus waren er direct een aantal producten die er voor mij uitsprongen. Hierbij mijn favoriete items op een rijtje.

SUNNERSTA roltafel - €24,95

GRÖNADAL schommelstoel - €149,00

SÄLLSKAP lampenkap - €12,95

SÄLLSKAP eettafel - €179,00

KULLABERG bureaustoel - €49,95

RENREPE kussenovertrek - €4,99

Gedurende het jaar heeft het woonwarenhuis nog veel meer designnieuws voor ons in petto. Onlangs kondigde IKEA al een samenwerking aan met het Deense designmerk Hay en de Britse designer Tom Dixon. IKEA verwacht dat deze collecties in de tweede helft van 2017 verkrijgbaar zijn. Ook staat de limited JASSA collectie op het programma, met producten van onder andere de Nederlandse topdesigner Piet Hein Eek (echt een té grappige man). Tijdens de onthulling van de IKEA catalogus, kondigden Piet Hein Eek en IKEA samen aan dat - naast de JASSA collectie - de samenwerking voortgezet wordt met de limited designcollectie INDUSTRIELL. Deze is vanaf 2018 verkrijgbaar.

Hebben jullie al een favoriet kunnen ontdekken? Laat het me hieronder weten in de comments!

Terug naar het overzicht

Reacties:

Carola Bijveld

Ik mis die gave trolley uit je vorige trolley.

@BUDGETHOME

Wat bedoel je Carola? Uit de vorige collectie? Die trolleys zijn er nog steeds, er zijn nieuwe kleuren aan de collectie voor 2017 toegevoegd.

Milou

Die roltafel!!

@BUDGETHOME

Ja, die is echt gaaf hè? Dat is ook mijn favoriet. Ik vind het leuk dat 'ie zo eenvoudig vormgegeven is.

Plaats een reactie:

* Emailadres wordt niet getoond. Wil je een eigen afbeelding bij je reactie, meld je aan bij Gravatar.