Greige

Greige? Ja, je leest het goed. Greige is namelijk een combinatie van de woorden grijs (grey) en beige en biedt het beste van beide werelden. Het neutrale en frisse van grijs, maar ook het knusse en warme van de kleur beige. Deze ideale basiskleur wordt dan ook wel omschreven als een warme grijstint. Naturel, chic en makkelijk te combineren met andere trendkleuren zoals donkerblauw en poederroze. Jullie begrijpen het vast al, greige is hip!

Greige is perfect als kleur op de muur. Als lambrisering, één wand of op alle muren, doordat de kleur zo neutraal is kun je er alle kanten mee op. Uiteraard kun je greige ook gebruiken als kleur voor je meubels of accessoires. Gecombineerd met wit en grijs ontstaat er een serene sfeer. Kijk je mee naar een aantal prachtige interieurs waarbij de kleur greige is gebruikt?

Enthousiast geworden over de kleur greige? Ik wel, maar vroeg me wel af waar je accessoires en meubels in deze kleur voor een leuk prijsje op de kop kunt tikken. Toevallig kwam ik erachter dat er bij Ikea een groot aantal producten in deze kleur te koop zijn. Hierbij mijn favoriete greige items van Ikea op een rijtje (klik op de afbeeldingen om naar de producten op de website van Ikea te gaan).

Skogsalm dekbedovertrek met 1 sloop - €29,95

Slöjgran kussenovertrek - €4,99

Billy boekenkast met vitrinedeur - €149,00

Orädd sierpot - €0,49

Marknad tafelloper - €4,99

Dinera servies 18-delig - €24,95

En, wat vind je ervan? Zou het echt de nieuwe trendkleur worden? Heb jij al een greige item in huis? Laat het me vooral even weten in de comments. :)
P.s. Benieuwd naar de eigenaren van de interieurfoto’s? Klik op de foto en je komt bij de originele afbeelding terecht.

Terug naar het overzicht

Reacties:

Er zijn nog geen reacties achtergelaten. Ben jij de eerste?

Plaats een reactie:

* Emailadres wordt niet getoond. Wil je een eigen afbeelding bij je reactie, meld je aan bij Gravatar.