Dinocactus

Alweer een aantal maanden geleden maakte ik deze dinocactus, maar vandaag heb ik het stappenplan voor jullie uitgeschreven, zodat je deze DIY ook zelf kan maken. Bovendien heb ik ook nog een mooie budgetvondst voor als je in het bezit bent van twee linkerhanden, of gewoon geen zin hebt om te fröbelen, maar wel zo’n leuke dino in huis wilt hebben!

Benodigdheden:
- Speelgoeddinosaurus
- Plantje met (plastic) potje
- Liniaal
- Schaar of stanleymes
- Spuitverf


Stap 1: Zoek een leuke speelgoeddinosaurus uit. Ik kocht die van mij bij de plaatselijke kringloop, maar ook bij de Action of een speelgoedwinkel zijn deze vaak te vinden. Zorg ervoor dat je een dinosaurus koopt met een zachte of holle binnenkant (dat voel je als je erin knijpt), zodat je gemakkelijk een gat in de dinosaurus kunt maken.


Stap 2: Maak een gat op de dinosaurus zijn rug, zo groot als het potje van de plant is. Het makkelijkst is om de diameter van je plantenpotje op te meten en daarna een even grote snee op zijn rug te maken. Bij mijn dinosaurus moest ik hier eerst een van stekels voor verwijderen en daarna kon ik de snee maken. Vanuit de snee maak je een cirkel. Ik deed dit met een schaar, maar een stanleymesje kan ook handig zijn.


Stap 3: Test of het potje van de plant goed in het gat past. Als dit zo is, dan kun je beginnen met het verven. Ik gebruikte hiervoor de gouden spuitverf van de Action (€2,09). Zorg ervoor dat je de dinosaurus goed ontvet, dan hecht de verf beter. Breng de verf in dunne lagen aan en laat deze tussendoor goed drogen. Ik heb drie lagen verf aangebracht.


Stap 4: Als de verf helemaal droog is, kun je het plantje in de dinosaurus plaatsen en tadaaaa, je dinocactus is klaar!

Zoals beloofd ook nog een budgetvondst, waarbij je alleen maar naar de winkel hoeft te gaan en niet de handen uit de mouwen hoeft te steken. Bij de Flying Tiger hebben ze namelijk deze porseleinen bloempotten in de vorm van dinosaurussen. Ze zijn er in twee varianten en in drie kleuren. De dinosaurussen kosten €5 per stuk. Leuk zijn ze hè?

Op de Instagrampagina van _catwhiskers kun je zien hoe ze staan:

Ik ben erg benieuwd wat jullie van deze DIY en budgetvondst vinden. Gaan jullie ze maken of kopen?

Terug naar het overzicht

Reacties:

Desiree

Baal zo hard nu dat er geen tiger bij ons in de buurt zit! Deze zou super tof zijn geweest op de kamer van mijn jongens <3

@BUDGETHOME

Hè, dat is echt jammer inderdaad. Maar misschien kun je er dan zelf één maken? Het is echt heel makkelijk!

Marion Koldewijn

Waarom blijft mijn dino pikken nadat hij meerdere malen gespoten is met de spuitbus can de action?

Plaats een reactie:

* Emailadres wordt niet getoond. Wil je een eigen afbeelding bij je reactie, meld je aan bij Gravatar.