City guide Deventer

Afgelopen week waren mijn vriend en ik een paar daagjes vrij en we wilden eens een stad gaan verkennen waar we nog niet eerder waren geweest. We hoorden dat Deventer erg leuk zou zijn en nadat ik via Instagram ontzettend veel tips over deze stad kreeg, besloten we afgelopen donderdag op pad te gaan. We bezochten ontzettend veel mooie winkels en andere leuke plekken, Deventer is inderdaad een aanrader! De tips van alle lieve Instagrammers en mijn eigen ervaringen heb ik in deze blog gebundeld tot een city guide van Deventer.

Bij Opa

Bij Opa is een bijzondere kringloopwinkel in Deventer. De winkel bestaat uit verschillende schappen waar buurtbewoners hun spulletjes te koop aan bieden. Je huurt een schap voor €1 per dag (€5 per week) en de opbrengst gaat rechtstreeks naar de verkoper. De winkel is dan ook ontstaan vanuit sociaal oogpunt, het zorgt voor verbinding in de buurt. Bij Opa is een geweldige winkel om lekker rond te snuffelen en een praatje te maken. Ik vond er een leuk spelletje, een geweldige Wedgwood bloempot en een oude schoolplaat. Aanrader dus!

De Vrije Vogel

In de voormalige gevangenis van Deventer zit nu De Vrije Vogel. Een bijzondere winkel in woondecoratie. Opvallend zijn de kleuren en de mooie combinatie van klassieke en moderne spullen. Je kunt hier terecht voor een leuk cadeautje, decoraties en kunst, dekens en plaids, de gedekte tafel, keramiek en porselein, van kast en stoel tot behang. Ik kocht er een mooie kaart van Het Paradijs om aan een kaartenhanger in huis te hangen.

Plek Conceptstore

Plek is een enorme conceptstore. In de ruim 700 m2 vind je een mix van hippe, klassieke en tijdloze producten met veel Nederlandse en Scandinavische invloeden. Het is een prachtige winkel vol mooie kledingmerken maar ook veel woonaccessoires. Het is vooral een geweldige winkel om inspiratie op te doen! Bovendien kun je bij Plek ook genieten van een kopje koffie met taart of een broodje in de Deli.

Hoge Ramen

Vier monumentale panden met elkaar verbonden via een kruip door, sluip door constructie. In iedere ruimte word je weer verrast door verscheidenheid aan spulletjes. Van kitch tot design, keuken, meubels, badkamer, cadeau, boeken, kleding, kinderspeelgoed, verrassende woonaccessoires en nog veel meer. Bij Hoge Ramen heb je in ieder geval genoeg keuze!

Hemelse Hebbedingen

Een winkel vol kleding, schoenen en woonmode, veel vintage, retro en designklassiekers. Heel Nederland en België wordt afgestruind voor unieke en leuke tweedehands items, maar ook het merk HK living is bij Hemelse Hebbedingen vertegenwoordigd. Ik kocht van dit laatste merk een prachtig vaasje, waar ik vast nog veel plezier aan ga beleven!

Andere aanraders

Naast bovenstaande winkels heb ik nog een paar aanraders voor jullie, die zeker de moeite waard zijn om langs te gaan in Deventer. Kijk hieronder even op Google Maps om te zien waar alle winkels zich bevinden.


En natuurlijk moet er tussendoor ook wat gegeten worden. Hierbij drie leuke adresjes:

Brood van Joop
De Noorman
Fooddock

Mochten jullie binnenkort Deventer gaan verkennen, dan hoop ik dat je met behulp van deze city guide een ontzettend leuke dag gaat hebben. Wij hebben in ieder geval genoten van Deventer en komen zeker nog een keer terug!

Terug naar het overzicht

Reacties:

Er zijn nog geen reacties achtergelaten. Ben jij de eerste?

Plaats een reactie:

* Emailadres wordt niet getoond. Wil je een eigen afbeelding bij je reactie, meld je aan bij Gravatar.