At whose home?

Een nieuwe categorie op @budgethome is ‘At whose home?’. In deze reeks ga ik binnenkijken bij leuke woningen om jullie hopelijk nog meer te kunnen inspireren op interieurgebied. Voor dit eerste artikel mocht ik binnenkijken bij mijn lieve vriendin Marieke. Lezen jullie mee?

At whose home?

Ik ben Marieke en ik ben 28 jaar. Samen met mijn vriend Vincent woon ik in de leukste stad van Nederland; Nijmegen. Ik werk sinds kort bij een gemeente waar ik me bezig houd met de arbeidsvoorwaarden van de medewerkers. In mijn vrije tijd sport ik regelmatig of hang ik met Vincent, Netflix en een zak chips op de bank. Ook ben ik regelmatig in de kroeg of leuk restaurant te vinden.

Soort woning?

We wonen op 8 hoog in een nieuwbouwappartement met veel ramen. Het is dus altijd, als de zon tenminste schijnt, heerlijk licht bij ons in huis. Door de witte vloer wordt dit nog eens extra benadrukt.

Woonstijl?

Ik vind het lastig om onze woonstijl te omschrijven; ik koop wat ik (en, oké, mijn vriend mag af en toe ook wat zeggen) mooi vind en waarvan ik het gevoel heb dat het past bij de rest van ons interieur. Als ik dan toch een omschrijving zou moeten geven, zou ik zeggen dat onze inrichting vrij minimalistisch is en een mix tussen industrieel, design en Scandinavisch.

Best-budget-buys?

Bepaalde producten kan je een ander doel geven dan waarvoor ze oorspronkelijk bedoeld waren. Zo gebruiken wij, zeer lowbudget, een wijnkistje als nachtkastje, een gebaksbordje als ‘lekbak’ voor onze basilicumplant, een houten snijplank als ‘decoratieplank’ op onze salontafel en een whiskyfles als zeeppomp.

Favoriete woonwinkels?

Qua budgetaankopen zijn Hema en Ikea echt favoriet. Als ik op zoek ben naar iets uniekers, dan koop ik het liefst bij conceptstores. In Nijmegen vind loop ik regelmatig naar binnen bij Make My Day en Mood. En, oh ja, bij Sissy-Boy kan ik ook altijd goed slagen!

Tips?

Maak je huis persoonlijk door te laten zien waar je van houdt of wat je hobby’s zijn. Houd je van muziek, stel dan je mooiste platen tentoon. Houd je van reizen, duid dan op een landkaart aan waar je al bent geweest (of waar je dolgraag nog een keer naartoe wilt gaan). Houd je, net als ik, van eten en koken, verstop dan niet je mooiste kookboeken achter kastdeurtjes. Ben je een #fitgirl, hang dan een poster van een bodybuilder aan de muur. Houd een lijstje bij van spullen die je graag wilt hebben, maar die je eigenlijk net iets te duur vindt om ‘op een doordeweekse dinsdag’ aan te schaffen. Als je jarig bent (of Sinterklaas of de Kerstman komt langs) heb je altijd genoeg te vragen! Hoe heerlijk is het om het cadeaupapier los te scheuren en daaronder die altijd al gewilde, prachtige vaas aan te treffen? En mijn laatste tip; www.junique.com heeft echt leuke posters voor een zacht prijsje (vanaf €12)!

Verlanglijstje?

Ja! Het drankkastje van Urban Outfitters en een wijnrek van House Doctor. Beide niet echt budget, maar zo mooooooi! En om niet helemaal als een alcoholist over te komen, zeg ik ook dat goudkleurig bestek (Sissy-Boy) en een robot peper- en zoutstelletje (Suck UK) op mijn verlanglijstje staan. Oh! En de superschattige ananaskaars van H&M Home wil ik ook!

Terug naar het overzicht

Reacties:

Kim

Wat een fantastisch huis is dit toch!!!

Annet

Mooie stijl, zeg! Mag ik vragen wat voor vloer er op de grond ligt?

Marieke

De vloer is laminaat van de Jan des Bouvrie-lijn van Gamma, Annet.

Annet

Thanks!

Plaats een reactie:

* Emailadres wordt niet getoond. Wil je een eigen afbeelding bij je reactie, meld je aan bij Gravatar.