Droogbloemen

Droogbloemen hebben een nogal stoffig imago. De laatste keer dat ik bloemen droogde zat ik in in de eerste op de middelbare school en was het een opdracht voor biologie. Toch kunnen droogbloemen ontzettend mooi zijn. In dit artikel laat ik jullie zien hoe makkelijk het is om bloemen te drogen en hoe je de droogbloemen kunt verwerken in een modern interieur.


De enige benodigdheden zijn bloemen, keukenpapier (wc-papier, tissues of krantenpapier werkt ook) en een stapel boeken of tijdschriften. Ik koos voor gipskruid, een grote tak kost slechts een paar euro bij de bloemenwinkel. Kleine, platte bloemen drogen het mooiste. Kies in ieder geval geen bloemen met een dikke stengel want die kunnen beschadigen.

Leg de bloemen op het keukenpapier tussen het tijdschrift. Ik gebruik erg dik keukenpapier, mocht je wc-papier, tissues of krantenpapier gebruiken zorg er dan voor dat je een aantal lagen neerlegt. Als je de bloemen goed gepositioneerd hebt, dek je de bloemen af met keukenpapier. Leg het tijdschrift of het boek onder iets zwaars. Ik heb er een stapel andere tijdschriften opgelegd, maar een zware doos of iets dergelijks werkt ook prima.

En nu is het wachten begonnen. Ververs na een week het papier en leg de bloemen weer onder het gewicht. Na twee tot drie weken zullen de bloemen perfect gedroogd zijn.

De bloemen zijn klaar met drogen als ze knapperig en dun als papier zijn. Haal de bloemen voorzichtig van het keukenpapier.

Je kunt de bloemen nu verwerken in je interieur. Ik vind ze heel mooi staan in een glazen fotolijstje. Heb je deze niet? In een fotolijstje met een zwarte achtergrond komen ze ook prachtig uit.

Ik vond het ook leuk om een klein boeketje te maken van de bloemen. Met een washi-tapeje bond ik de stengels bij elkaar en plakte ik ze op mijn rek. Een moderne wending aan een klassiek droogboeket.

Hopelijk heb ik jullie geënthousiasmeerd om ook aan de slag te gaan met droogbloemen in huis. Waar zouden ze bij jullie in huis mooi staan? Ik lees het graag in de reacties hieronder!

Terug naar het overzicht

Reacties:

Roosmarijn

Net deze blog ontdekt. He-le-maal leuk! Ook dit artikel weer. Heb toevallig nog wat Gipskruid liggen. Ga er direct zoiets van maken. Super!

@BUDGETHOME

Hoi Roosmarijn, wat leuk om te horen! Laat je zien hoe het is geworden op Instagram? Ik ben erg benieuwd.

Plaats een reactie:

* Emailadres wordt niet getoond. Wil je een eigen afbeelding bij je reactie, meld je aan bij Gravatar.